Jdi na obsah Jdi na menu

MAFIA 2

Do příběhu Mafie 2 budeme pravděpodobně vtaženi ve chvíli, kdy stále probíhá druhá světová válka. Hovoří se o zimě roku 1944, kdy se náš hrdina Vito vrací ze služby v Evropě do své milované Ameriky. Vystupuje z vlaku, na sobě stále oblečenou uniformu, která symbolizuje jeho státní příslušnost. Z nejkrvavějšího konfliktu všech dob vyvázl relativně nezraněn, nepočítaje jeho psychiku, která byla pravděpodobně poznamenána navždy. Jak si tak kráčí po nástupišti s vědomím, že vlastně nemá kam jít, někdo ho zezadu udeří do hlavy. Otočí se, připraven opětovat útok, když spatří svého dávného dobrého přítele Joea Barbara, jež na něj evidentně čekal. Není mu sice jasné, jak se dozvěděl o jeho příjezdu (vždyť už se strašně dlouho neviděli), ale je mu to jedno. Alespoň není sám, třeba mu Joe poradí, co dělat dál. A opravdu – jeho známý ho zavede do nového, nablýskaného auta, kde mu po cestě kamsi vypráví o situaci ve státě, o tom, jak je těžké se udržet “nad vodou”, nezapomene se také zmíniit o tom, že by pro Vita měl nějakou práci. Jelikož náš hrdina momentálně opravdu nemá nic lepšího a ještě k tomu shání nějaký ten dolar k dobru, neváhá a přijímá. V tu chvíli se tedy dostává na dráhu zločinu – nejdříve spolu s Joeam začíná na menších akcích, oba se ale snaží, proklestit si cestu na vrchol – do opravdové mafie…

 

POSTAVY

 

Vito Scaletta  

Hlavní postava hry, kterou budete ovládat. Mladík pocházející ze Sicílie, o poznání mladší než Tommy z prvního dílu, vyrůstal v těžkých podmínkách. Jeho životní náplní byly malé krádeže, které prováděl spolu se svými kumpány. Jednoho dne vyloupil spolu s nejlepším kamarádem Joem banku, a jak sami asi tušíte, nedopadlo to úplně podle jejich plánu. Joe utekl, ale Vito takové štěstí neměl. Nešel však do basy, místo toho si vybral, že půjde do války, která právě zuřila. Při návratu domů je smířen s tím, že ho nikdo nečeká. Brzy však zjistí, že se mýlil, a to přesně v okamžiku, kdy ho starý přítel Joe, který se už začíná zasvěcovat do mafiánského řemesla, po příjezdu na nádraží poplácá po rameni. Zde začíná jejich cesta za splněním životního snu – bohatstvním, respektem, ženami…

 

Joe Barbaro  

Nejlepší kamarád hlavního hrdiny. Svou povahou se příliš neliší od Paulieho z prvního dílu. Je to výbušný cholerik, který nejdřív koná, a až pak se ptá (což vás dostane párkát do pěkné šlamastiky), nikdy však nezkazí žádnou zábavu. Života si užívá plnými doušky, rád se pořádně nají, napije a užije si s dámskou společností. Zabíjení mu nečiní problémy, a je to právě Joe, kdo vás zasvětí do gangsterského života.

 
Henry Tomasino  

Nejzkušenější z tria hlavních postav. Jako jediný z nich je právoplatným členem jedné z místních mafiánských rodin (mademan), konkrétně pracuje pro dona Clementeho. Pod svá “křídla” si vezme právě Vita a Joea.
 

Eddie Scarpa
 

Eddie je, zdá se, také významný mafián pracující pro rodinu Falcone. Je to Joeův a Vitův kamarád. S Joem toho má hodně společného, stejně jako on má rád ženský a chlast.

 

Albert Clemente  

Clemente je obávaný boss jedné z místních rodin. Jelikož se o svůj život (pravěpodobně oprávněně) velmi bojí, má kolem sebe vždy spoustu goril.

 

Frank Vinci
 

Frank je boss rodiny Vinci a tím pádem mocný muž Empire Bay. Vito pro něj bude pravděpodobně plnit jeden nebo možná i více úkolů.

 

Carlo Falcone
 

Sicilián Carlo, mezi přáteli známý např. jako Blacktop Carl, je obávaný boss jedné ze tří rodin v Mafii 2 a také vlastník “Maltézských” restaurací. Jako člověk je krutý, velmi vychytralý bez jakýchkoliv výčitek svědomí. Pracuje pro něj Eddie, Derek i Stephen.

 

Leone Galante  

Tento postarší chlápek je v Empire Bay velmi vlivný muž a je to consiglieri dona Vinciho.

 

Frederico Derek Papalardo  

Frederico, pro kamarády Derek, je také v Empire Bay významnějším mužem, pro kterého Vito bude zpočátku pracovat.

 

Stephen Coyne  

Stephen je pravá ruka Dereka. Bude s vámi a vašimi přáteli plnit některé mise. Jeho oblíbenou zbraní je baseballová pálka :).

 

Luca Gurino  

Vcelku mocný muž v Empire Bay patřící do rodiny Clemente a také vlastník restaurace, kde se s ním bude Vito se svými přáteli scházet. Zatím o něm víme jen to, že má velký smysl pro humor a že mu velmi chutnají steaky.

 
Vitova matka  

Starší žena sicilského původu, která je Vitovi milujícím a starostlivým střážným andělem. Spolu se svým synem, dcerou Francescou a manželem se přestěhuje za lepším životem do Ameriky. Tam však rodina Scalletových opět nenachází nic než bídu a kromě toho otec brzy po příjezdu umírá. Kvůli všem těmto neblahým událostem se také Vito rozhodne postavit na opačnou stranu zákona. Jeho matka však o jeho skutečné práci nemá ani ponětí.
 
Francesca Scaletta  

Vitova sestra, které na něm opravdu záleží a dělá si o něho stále starosti.
 
Mike Bursky
 

Automechanik, pro kterého budete ze začátku hry nejednou pracovat (krást auta apod.), a on se vám za to odmění nějakými těmi drobnými do začátků.
 
Tony Rossi
 

Detektiv města Empire Bay. Cestu vám podle všeho skříží několikrát a zdá se, že vám i pěkně “zatopí”.
 
Giuseppe
 

Giuseppe kšeftuje se zbraněmi (sežene vám i zbrojní průkaz ;). Díky jeho velkému sortimentu a vysoce kvalitnímu zboží velmi prosperuje.
 
Harry
 

Tento jednooký chlapík vás bude také zásobovat širokou škálou zbraní. Jeho částečná slepota je možná důsledkem zranění v 2. světové válce.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mafia 2 – Oficiální mapa města

mapa Empire Bay

 

 http://mafia2game.com/

Oficiální Stránka

 

Náhledy fotografií ze složky MAFIA 2

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Raketka.cz - Hraj o ceny! Napiš článek a vyhraj!

31. 8. 2012 9:15

Ahoj, chceš si zahrát o hodnotné ceny na našem webu raketka.cz/? Připraveny jsou hned dvě prázdninové soutěže a šance na výhru jsou opravdu velké!

Máš web, nebo blog? Pak stačí napsat článek a umístit ho na svůj web, blog. Pět nejlepších článků získává Nintendo, Joystick, nebo Volant a jiné dárky, které jsou určeny pro nejlepší soutěžící.

Nemáš web a i tak se chceš zúčastnit soutěže? Pak stačí pozvat pár kámošů na Raketku pomocí speciálního kódu. Více informací najdeš na stránkách raketka.cz/prazdninova-soutez, na dotazy ohledně soutěže se můžeš zeptat na mejlu soutez@raketka.cz.